USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti Ocak Ayı İl Danışma Meclis Toplantısı Yapıldı  

AK Parti Ocak Ayı İl Danışma Meclis Toplantısı Yapıldı
 
13-01-2020 10:53
Google News

AK Parti Ocak Ayı İl Danışma Meclis Toplantısı cumartesi günü yapıldı.

26 Haziran Atatürk Kültür Merkezinde yapılan toplantı divan üyelerinin yerini almasının ardından İstiklal Marşının okunması ve AK Parti Tokat İl Başkanlığınca hazırlanan sinevizyonun izlenmesiyle devam etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Metin Polat, 2020 yılından bu güne çok işler yapıldı, çok mesafeler kat edildi. 20-30 yıl önce hayalini kuramadığımız yerli ve milli noktasında gelmek istediğimiz noktalara geldik. Teşkilatlarımızda yeniden silkinme, enerji depolama, 2023`e daha heyecanlı enerjik girebilme adına bir süreç başladı. Bugün Bereketli`de belde kongremizi yaptık. Muhtemelen Mart başı gibi ilçelerimizin kongrelerini yapmış olacağız. 2020`den bu yana baktığımızda bu süreçte farklı olayları yaşayarak geliyoruz. Birçok kardeşimiz görev yapıp hizmet etti. Teşkilatımıza hizmet etmiş herkese teşekkür ediyorum. Şuan görevde olmayan teşkilat mensuplarının kendilerini halkanın dışında hissetmemelerini önemli rica ediyorum. Elbette kardeşlerimiz kendilerini zaman zaman dışlanıyormuş gibi hissediyorlar. Ama gönlümüzde de parti binalarımızın kapıları da her zaman sonuna kadar açık kardeşlerimize. Biz hiç kimseyi şu ya da bu diye ayırt etmedik, ayırt etmeyeceğimizden de herkes emin olsun. Bizim ayrımımız milli ve manevi değerler noktasında, ahlaki değerler noktasında, bizim davamızın çizgileri noktasında bir zafiyeti varsa o zaman bakışımız da değerlendirmemiz de farklıdır diye konuştu.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mesut Aktürk`ün konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Belediyeler bulunduğu illerin, ilçelerin lokomotifidir. Belediyelerimiz ne kadar güçlü olursa, belediyelerimizin halkla olan münasebetleri ne kadar güçlü olursa bundan partimizin de davamızın da çok istifade edeceğini düşünüyorum. Onun için başta bizler belediye başkanları olarak en iyi en güzel yapma adına gayret etmeye çalışıyoruz. dedi.

Eroğlu daha sonra yaptığı sunumda 1 Nisandan bu güne kadar yapılan çalışmaları özetledi ve 2020`de planladıkları çalışmaları anlattı.

Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, ilk olarak ekonomik gelişmeleri değerlendirdi ve şunları kaydetti:

Ağustos 2018`de Türkiye bir kur saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Ciddi bir ekonomik saldırıydı. Ama ekonomi yönetimimizin aldığı tedbirlerle bunu az bir hasarla atlattık. Bu emperyalizmin bir yöntemi. Rusya`da bu saldırı yapıldığı zaman parası 4 kata yakın değer kaybetti. Aynı saldırı İran`a yapıldı, parası 3 kata yakın değer kaybetti ama başkanlık sisteminin getirdiği avantajlarla biz bu saldırıyı az hasarla atlattık. Bu saldırılar nedeniyle hükümetimiz 2019-2020 bütçesini tasarruf hesabıyla yaptı. Biz milletvekili olduk tasarruf dönemi başladı. 2019`un toplam yatırım bütçesi Türkiye`de 65 milyar dolar oldu. Bu sene de aynı rakamlar söz konusu. Dolayısıyla yeni yatırımlar yapmak, yeni yatırımları ilimize getirmek çok zor. Çok zbir dönemde görev yapıyoruz. 2019 yılı için, biz bakanlarımıza gittiğimiz zaman arkadaşlarımızla ve Tokat için bir şeyler istediğimiz zaman yüzde 70`i geçmeyen işleri yapamayacağız, yeni işler için talepte bulunmayın dediler. Bu yıl için de yüzde 50`nin tamamlanmayan işlerin yapılmayacağı söylendi. Ama biz yılmadık ve ziyaretlerimiz devam etti.

Tokat`ta güzel yapılan her şeyi beraber yaptık, yapılmadık eksik kalan bir şey varsa da hepimizin eksiği. Biz bu işin artısını da eksisini de hep beraber yapıyoruz. Uyum içinde çalışıyoruz ve bu uyumlu çalışmanın meyvesini yatırımların kısıtlandığı bu zdönemde aldık. Sadece eski yatırımların devam ettiği dönemde Tokat`ta ciddi yatırımlar oldu. Yaklaşık 1 buçuk katrilyonun üzerinde yeni yatırım almışız normal rutinin dışında. DSİ Müdürü, `Sizin yaptığınız bakan ziyaretlerinin Tokat`a artısı sadece DSİ anlamında 500 milyonun üzerinde` diyor. Biz bize ayrılan sürenin sonuna kadar bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bizim tek bir gayemiz var; Tokat`a artı ne getirebiliriz, neler yapabiliriz.

Daha sonra göreve geldikleri günden itibaren Tokat milletvekilleri olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Mustafa Arslan, şunları kaydetti:

Geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanımızı ilimize davet ettik ve bu ziyaretten artı 150 milyon liranın üzerinde bir değer kazandık. Sadece Tokat Belediyesine aldığımız arsa 170 dönüm. 2 rezerv alanını Tokat Belediyesine kazandırdık. Bunun dışında belediyemize 9 milyon lira hibe aldık, 5 milyon lira kredi aldık. Katı atık aktarma istasyonu için 3 buçuk milyon lira hibe aldık. Tokat kentsel dönüşümü için 5 milyon lira ilave destek aldık. Gümenek için Çevre Şehircilik bakanımızdan destek almıştık. Daha sonra kendisine bunu yapamıyoruz destek olun dedik, Gümenek`teki millet bahçemizi sayın bakanımız TOKİ`ye yaptıracak, 2225 milyon lira karımız var. Yine o toplantıda belediyelerimiz makine ekipman ihtiyaçlarını karşıladık. Yine Çevre Şehircilik Bakanımızı sürekli takip ediyoruz, verimli görüşmeler yapıyoruz.

Gençlik ve SpBakanımızdan Tokat`a yaklaşık 80 milyon lira ek yatırım aldık. Turhal`a spsalonu sözü aldık, 8 milyon 500 lira, Yeşilyurt`a spsalonu sözü aldık 2 milyon 300 bin lira, Reşadiye`ye gençlik merkezi sözü aldık; bunların protokolünü ilerleyen günlerde Gençlik SpBakanlığımızda yapacağız. Merkeze iki adet spsalonu, 2 adet yüzme havuzu, il geneline 20 adet sentetik çim saha, 20 adet çok amaçlı basketbol sahası, Artova`ya, Turhal`a, Niksar`a yüzme havuzu, Almus`a güreş antrenman salonu aldık. Gençlik ve spBakanlığından aldığımız bu yatırımlar 80 milyon liranın üzerinde. Dene-yap atölyemizi de Gençlik Merkezimize kazandırdık. Zile Endüstri Meslek Lisesine de robotik kodlama atölyesi yapıyoruz. 2019 yılında da Tokat Merkezde yaptığımız yatırımlar 16 milyon 700 bin lira civarında onarımlar hariç.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü çalışmaları kapsamında şuanda 120 köyde arazi toplulaştırmamız devam ediyor. Bu yıl içerisinde de Şenyurt Kasabasından Yağmurlu köyüne kadar olan kısmın tamamını iade edeceğiz. Yani 2-3 yıl içerisinde Tokat`ın il genelinde arazi toplulaştırılması ile ilgili çalışmalarının tamamını bitirmiş olacağız. Turhal barajı sulamasını bu sene ihale edeceğiz 100 küsür milyon lira, Sulusaray barajını da programa aldırdık, bu yıl onu da ihale edeceğiz, 160 milyon lira ihale bedeli var. Tokat Merkez Dartaj Barajı önümüzdeki ay içerisinde ihale oluyor. Tokat`ın 40 yıldır beklediği bir baraj, içme suyu olarak kullanacağız. Bununla belediyemizin enerji sarfiyatı azalacak, sağlıklı kaynak suyu içeceğiz. Şehrimizin 50 yıllık su ihtiyacını giderecek. Bunun yanında Zile yünlü barajının ihalesini yapıyoruz. Bu iki barajın ihale bedeli 100 milyon lirayı geçiyor. Bunlar ciddi rakamlar. Türkiye`nin bu kadar tasarrufta olduğu dönemde bu aldığımız yatırımlar Tokat için çok büyük kazanımlar bence. Alpu barajının sulamasını da nisan ayında feshedeceğiz. İnşallah ağustos ayında da ihaleye hazır hale gelecek, yüzde 30`u bitmişti kalanını da ihale edip devam ettireceğiz. Bunun dışında bu yıl programımızda yeni baraj, taşkın ve koruma benzeri büyüklü küçüklü yatırımlarımızın toplamı 240 milyon lirayı geçiyor. Biraz ince anlattıklarım dışında ek olarak 240milyon liralık bir yatırım olacak Devlet Su İşleri anlamında. Tokat`ın sulanabilir alanlarının yüzde 52`sini sulayabiliyoruz şuanda. Bu projelerimiz bittiği zaman Tokat`ta suladığımız alanlar kadar alan sulamış olacağız. Devlet Su İşlerinde takip ettiğimiz ve önümüzdeki yıllar içerisinde ihale etmeyi planladığımız projelerimiz de şunlar: Tokat Kazova sulaması, teknik olarak 2020 yılı içerisinde proje ihalesini yapacağız, Erbaa ovası sulaması, teknik raporu onaylandı, proje ihalesini yapıyoruz bu yıl içerisinde. Niksar ovası sulaması, raporu onaylandı bu yıl içerisinde proje ihalesini yapacağız. Zile ovası, Artova Ovası sulaması, Dutluca, Bedirkale ve Kızık Sulamasının teknik rapçalışmaları başladı.

Tokat`ın önemli yatırımlarından biri de sanayi sitesiydi. Geçtiğimiz yıl yeşil sanayi sitesi yapılması planlanan 4 şehirden tüm projesini bitirip hazır hale getiren il Tokat. Biz gayri menkulün satıl alınmasıyla ilgili projeyi Sayın Bakanımızın Tokat ziyareti sonrası gün gün aşama aşama takip ettik. Sadece tapu işlerini bitirdik, diğer illerin mülkiyet sorunları hala devam ediyor. Sanayi sitesini bu yıl ihale etmek için üç-dört defa sanayi bakanımızla görüştük, Strateji başkanımız Naci Ağbal`la görüştük. Kendisi bu sene içerisinde ihale edilmesi için gerekli desteği vereceğini söyledi. Sanayi Bakanlığımız da bütçe teklifinde bunu Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığına bildirdi. İnşallah 350-400 milyon liralık bir yatırım Tokat için, çok büyük bir yatırım. Sanayi Bakanımızla yaptığımız görüşmede bir önemli husus da Tokat`ın teşvik bölgesinde 5`inci bölgeden 6`ıncı bölgeye alınması için talepte bulunduk. İlçeler bazında çalışma yapacağını söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde de geçen yıl 131 milyon 617 bin lira sosyal yardım ve destek ödemesi yapmışız. Huzurevi inşaatımız bitti, inşaatı için gerekli ödeneği çıkarttırdık. Turhal çocuk merkezinin de inşaatı devam ediyor. Onu da bu sene Turhal`a kazandıracağız. Sosyal Destek Hızır projesi kapsamında da 34 bin 490 haneyi ziyaret etmişiz. 132 bin 500 kişiye evinde ulaşmışız. İçişleri Bakanımızı ziyaret ettik, üç milletvekilimiz. Hükümet konağı olmayan ilçelerimizin sorunlarını arz ettik. Bu yıl Niksar`ın hükümet konağını ihale edeceğiz, 2021 yılı içerisinde de Reşadiye, Turhal ve Başçiftlik`in hükümet konaklarını ihale edeceğiz. Ayrıca Reşadiye ve Niksar`da jandarma şehir içinde kalmıştı, jandarmanın yeni yerine taşınması için İç İşleri Bakanımızdan talepte bulunduk. Konuyu incelettiriyor, bir rapçıkarılacak rapora göre hareket edeceğiz. İç İşleri Bakanlığımızda yarıca AFAD`la ilgili destek istedik. Kaledibi kentsel dönüşümü alanıyla ilgili AFAD`ın bir çalışma yapması lazım. Yapacağımız çalışmadan sonra riskli alanın büyükanda azalması söz konusu. Oraya da yaklaşık 15 milyon liralık bir yatırımla iyileştirme yağacağız. Bunun için destek sözü aldık. Önümüzdeki günlerde para aktarılmış olacak.

Tarım Bakanlığımızda sürekli takip ettiğimiz bir proje var. Niksar bölgesi cevizini canlandırmak için  Reşadiye`nin son köyünden başlayın, Erbaa`nın son köyüne kadar güneye bakan Kelkit Vadisindeki bütünman vasfını kaybetmiş arazilerin tamamına cevizmanları dikiyoruz inşallah. Valiliğimizle takip ettiğimiz projelerle de yaklaşık 4 bin dönüm alana yeni ceviz fidanı diktik. 1500 alana geç turfanda kiraz dikiyoruz. Bağcılık ve cevizi destekleyici çalışmalar için Tarım Bakanımızdan özel destek aldık. Turhal ve Çayköy Beldesinde yeni bir bağ tesis ediyoruz. Bağcılıkla ilgili Kelkit Vadisine de destek aldık. DOKAP projeleriyle bu sene yaklaşık 20 milyon destek alıyoruz. Bu yapacağımız projelerin dönüşümü kısa sürede 50-60 milyon lira vatandaşa para kazandırmış olacak.

 

Son dönemde yaptığımız çalışmalardan biri Kültür ve Turizm Bakanıyla yaptığımız çalışmalardı. Bakan yardımcımızı Tokat`a davet ettiğimizde Tokat`a hayran kaldı. Bunun akabinde vekillerimiz, valimiz, belediye başkanımızla Ankara`da bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda aldığı notlar 23 ayrı kalemden oluşuyor. 23 ayrı kalemde Tokat`ın kültür ve turizmi için ayrı ayrı yatırım planı yaptık. Gerçekten ciddi bir yatırım alacağız. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir çalışma olacak turizm Bakanıyla yaptığımız çalışma. Tokat Kalesi restorasyon çalışmasını yatırım programına aldık, şimdi revize projesini yapıyoruz, revizyon biter bitmez restorasyona devan edeceğiz. Tokat`a çocuk müzesi yapıyoruz eski aşevinin olduğu yere. Yazmacılık müzesi yapıyoruz. Sokak sağlıklaştırmalarıyla ilgili 7 sokağımıza destek alacağız, yaklaşık 25-30 milyon lira tutuyor. Niksar Kalesiyle ilgili bir çalışmamız olacak. Oraya da 12 milyon liranın üzerinde bir yatırımla bir restorasyon çalışması yapacağız. Niksar`da alan yönetimini kuruyoruz. Çanakkale`de olduğunu gibi alan yönetimi Başkanlığı olacak. Alan yönetimi nezaretinde çalışmalar yürütülecek. İlimizde devam eden kazıları da müze kazısı haline getireceğiz. Eskisi gibi senede bir ay 15 gün değil, kazılarımız yıl boyunca devam edecek. Eksiğimiz Tokat`ta arkeoloji bölümünün olmamasıydı. Üniversitemizle görüştük, üniversitemiz YÖK`le yazışmasını yaptı. Tokat`a arkeoloji bölümünü kazandırdığımız zaman Sulusaray`daki, Gümenek`teki, Haşatöyük`teki bütün bütün kazı çalışmalarımız yıl boyu devam edecek. Zile kalesinin restorasyon projesini hazırlıyoruz. Selçuklu mezar taşlarıyla ilgili bir açık hava müzesi yapacağız. Niksar`daki Selçuklu mezar taşları Ahlat`taki mezar taşlarından sonra Anadolu`daki en eski mezar taşları. Anadolu`nun Türk yurdu olduğunu gösteren bir abide olacak Tokat`a taş eserler müzesi açıyoruz ilave olarak. İl Halk Kütüphanemizi yeniliyoruz, Zile ve Niksar`da yeni kütüphane yapıyoruz. En çok üzerinde durduğumuz konulardan biri de Tokat`a Kültür Varlıkları Kurulunun korunmasıydı. İnşallah Kültür Varlıkları Kurulu kurulduğu zaman Tokat`tan ilçelerimizden kimse Sivas`a gitmek zorunda kalmayacak. Gülbahar Hatun Medresemizi de Kültür Bakanlığımızın destekleriyle yeniden inşa edeceğiz. Tokat`a Kültür Merkezi sözü aldık. Yerini tespit edip Bakanlığa sunduğumuz zaman Kültür Merkezimizi Tokat`a kazandıracağız,  daha geniş, ön tarafta oturanların üşümediği bir salonda güzel toplantılar yapacağız. Devlet tiyatrolarıyla ilgili de bir çalışma yaptık. İnşallah şehrimize devlet tiyatrolarımızı da getireceğiz. Ballıca Mağarası, Kaz Gölü veadaki Kervansaray`ı içine alan bölgeyi kapsayacak şekilde 16 milyon liralık OKA`da güdümlü bir projemiz var, çıkmak üzere. Sürekli çalışıyoruz. Salı günü ulaştırma Bakanının yanında olacağız; Niksar yolu için, Çamlıbel Tineli için. Biz bunların peşindeyiz ve inşallah başaracağız. Beş senemiz bitmeden Tokat`a çok değerli çok güzel yatırımlar kazanmış olacağız”

Toplantıya AK Parti Tokat Milletvekili ve Gurup Başkanvekili Özlem Zengin, Milletvekili Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ak Parti İl Başkanı Metin Polat, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Ak Parti İlçe ve Belde Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45